maartjeinkiwiland.reismee.nl

Spring Gift Fair + NZ-facts

Hi everyone!

Ik dacht, laat ik maar weer eens wat van me horen. Er is inmiddels alweer een week verstreken en heb weer genoeg te vertellen. Ik krijg veel positieve reacties op mijn blog dus dat vind ik zeker leuk om te horen/lezen!

Ik heb deze week heel veel gewerkt en ben veel uitgeweest.. Geen goede combi, dus wie weet is het een goed leerpuntje voor komende week (heel misschien).
Donderdag gingen we naar een Neon Bar Crawl. Het was super druk, iedereen deed gek en voor 10 dollar kreeg je 4 grote glazen bier (in mijn geval ook wel eens een kan) en een hoop gezelligheid. Ze doen hier blijkbaar ook aan gadgets dus ik zit helemaal op mijn plek (toch Piet ;)). Ik kwam namelijk terug met een super mooie indianentooi. Vrijdag en zaterdag ook nog uitgeweest. Maar ik ben er wel achter gekomen dat niet elke plek zo leuk is. De local meisjes zien er uit als sletjes met jurkjes zo kort dat je hun billen kunt zien als ze de trap op lopen. Bah. De Maori-jongens vind ik eerder eng dan interessant. Ze kijken je heel raar aan en als je terugkijkt worden ze boos. Daarnaast geven ze je ook af en toe een biertje en lopen daarna weer weg. Dus Kitty of Ineke, als jullie nog tips hebben hoe ik met de Maori mensen om moet gaan zijn die zeker welkom!! De local jongens zijn daarentegen wel weer gewoon leuk en aardig maar ook heel direct! Nou heb ik daar niet echt problemen mee ;)

Naast het stappen moest ik ook elke ochtend vroeg op (er zat elke dag wel een 5 of 6 in mijn wekker) voor mijn werk. De Spring Gift Fair was dit weekend namelijk! Vrijdag moest ik er zijn tijdens het opbouwen. Ik stond bij de showinfo en praktisch iedereen kwam wel langs om wat te vragen. Dus na 1 dag wist ik bijna alles van het event. Zondag, maandag en dinsdag moest ik ook werken. 2x bij de registratie van alle bezoekers en 1x weer bij de showinfo. Het was allemaal super groot, druk en voor mij rete interessant. Vandaag was de afbouw en stond ik weer bij de showinfo. Ik kreeg mijn eigen walkie talkie om alles te regelen dus voelde me natuurlijk best stoer ;) Het enige nadeel is dat ik niet alle woorden in het engels wist van materialen enzo. Dus dat was best onhandig.
Daarnaast is gister eindelijk mijn (echte) stagebegeleider gekomen. Dus deze week kan ik dan echt beginnen met mijn stageopdracht.

In het begin snapte ik niet hoe het kan dat er zoveel gezette mensen hier zijn (in ieder geval op mijn werk) aangezien je hier zoveel loopt in het heuvelachtige Auckland. Maar precies toen ik me dat afvroeg had een collega een morning tea georganiseerd. Dit gebeurt blijkbaar 1 of meerdere keren per week. Dan haalt iemand allerlei lekkers van een bakkerij oid en dan gaat heel het kantoor in de lunchroom zitten met een lekkere bak koffie/thee om te 'ontstressen'. Geen idee waar ze van moeten ontstressen want ik vind alles hier heel smoothy en relax gaan. Maarja prima! Het eten is hier namelijk suuuuper lekker. Het probleem is alleen dat alle slechte dingen, zoals koekjes/cakejes etc. goedkoop is, maar de gezonde dingen niet. Zoals paprika en tomaten zijn hier veels te duur om te kopen. 6 dollar voor een paprika en 12 dollar voor een kilo tomaten. Helaas :( Maar de Sushi is hier daarentegen wel weer goedkoop en ook hartstikke lekker. Ik heb dus ook al 4x sushi gegeten hier.

Ik ben ook nog steeds niet gewend aan het links rijden hier. Ik kijk nog steeds links-rechts-links en als ik een lift krijg stap ik altijd nog rechts in ipv links haha. Het is hier wel goedkoop om een auto te huren (20 dollar per dag) dus ik weet zeker dat ik er ook ooit een keer aan moet geloven om auto te rijden. Ik weet haast wel zeker dat als Jeroen dit nu leest al een wedje aan het maken is of ik een ongeluk zal veroorzaken ;)
Dat doet me meteen denken aan Max, want daar kan ik ook niet omheen hier. Naast supermarkten, kledingwinkels en café's heet zelfs het OV-netwerk hier MAXX. Dus aan jou denk ik ook nog wel eens hoor hier in NZ!

Wat me nog meer opvalt hier, is dat iedereen zo ontiegelijk aardig is met van die aardige hoge stemmetjes. Lijkt bijna wel fake! Zal vast ook wel.. Ik probeer maar zoveel mogelijk de (glim)lachen en dan is het vaak wel goed. Ook als ik hier iets niet versta begin ik maar gewoon met ja knikken en te lachen, want 9 van de 10x maken ze toch een grapje. Maar Nederland kan er nog best wat van leren, zo aardig en behulpzaam is iedereen hier!

Ook wil ik nog even iedereen bedanken voor de kadootjes! De kussensloop vind ik echt leuk om te lezen. Ik heb de Maori-tekst in ieder geval ontcijferd Hans! En het uiteraard is het koffertje dat ik van Kyr, Lot en Suuz heb gekregen super leuk. Met al die foto's van iedereen hihi! Ben wel erg benieuwd wat er in het pakketje zit dat ik pas over 2 weken mag openen..
Oh en Makka Pakka natuurlijk niet te vergeten. Die geeft me nog genoeg knuffels elke nacht. Iedereen vindt hem hier ontiegelijk lelijk, terwijl ik hem juist steeds mooier begin te vinden ;)

Nou dit was het denk ik wel weer voor vandaag. Volgende week weer een nieuwe update! Wat ik deze week nog ga doen? Donderdag een diner met alle interns van mijn stagebureau waarbij we onze eigen wijn/champagne mee mogen nemen. Daarna uiteraard weer de stad in. Vrijdagavond ook stappen, want dan is de laatste avond met Lisa. Zaterdag waarschijnlijk zoveel mogelijk bijslapen om alles in te halen van de afgelopen 2 weken en misschien wat shoppen. De kledingwinkels zien er hier namelijk echt heel leuk uit en het geeft me altijd een lekker gevoel om nieuwe kleding te kopen.. Oh en zondag misschien naar Waiheke island met 2 meisjes. Maar wie weet wie ik nog ontmoet en veranderen mijn plannen wel weer.
Ik vind het in ieder geval leuk om wat updates uit NL te horen! Hier wordt het steeds warmer, dus vind hetook leuk om te horen dat het bij jullie steeds kouder wordt ;)

Liefs!

ineke

Hi Maartje.

Je brengt me weer helemaal terug in de tijd! Wat gebeurt er toch veel, en dat allemaal in het Engels. Nu, wat die Maori-mannen betreft; in mijn beleving spreken aardig wat Maori's weinig Engels en is dat ook een reden om niet te communiceren, dat geldt ook voor de Maori-vrouwen. Ik heb je blog doorgestuurd naar Kitty, zij of haar dochters kunnen je vast wel wat tips van de hand doen. Heel veel genoegen daar verder, en geniet van de lente. Trouwens, dat links autorijden valt reuze mee.....
Liefs van Ineke

Merel

Heee Maartje,

Ik heb echt heerlijk zitten lachen om je blog :D Wel bizar dat je zoveel moet betalen voor groente! Veel plezier met stappen, werken en bijslapen komende week ;) x

chris

Maartie
Klinkt allemaal super sweetie :)
Jum jum sushi

Heb je al mooie picca's for sweetie
Mis je wel beetje op strand hier
Chillze en werkse!!
Ben onderweg naar roffa je stadje haha
Hangse lataaaaah xxx

KYR

chimieeeee! lekker zitten tikken, wij willen idd wel weten wat je beleefd ovah theahhh ;-) eigenlijk is er niks veranderd bij jou, de plaats maakt in ieder geval niet uit wat party betreft. leuk ook dat stage bijna begint....ben benieuwd.. update van mij: ik ben vandaag nog ff voor de laatste x naar school geweest om t dubbel te checken of t uitschrijven gelukt was jaa wahoee. catch up with ya later

Annemiek

ja wat moet ik jou nou updaten?! Alles gaat hier geweldig, lekker werken, sporten, visites en oppassen op onze lieve Enora. Een super lief meisje, kan ik jou ook foto's doorsturen?
Wouter en Debbie zitten nu lekker op Rhodos en hebben een huis gekocht! Volgend jaar okt/nov is het klaar! Yvette is weer aan het werk na haar verlof en moest wel weer erg wennen, aan het werk, het ritme en het missen van haar kleine lieve schat, maar alles went. Dat zie je aan jezelf, ook jij bent al aan het wennen daar in het verre NZ. Succes met alles!! kus Annemiek

Sabrina

Oeeee sushi....lekker!!!! Zo goedkoop wordt het hier nooit!! :)
Fijn om te lezen dat het goed met je gaat!
Hier ook alles puik! We zijn in onderhandeling voor het huis ;)

Knuffel!!!!!!!!!!!!!!!