Eerste dagen Auckland en stage
He iedereen,
hier (alweer) een berichtje van mij! Er gebeurt namelijk zoveel de eerste dagen, dat ik dus ook veel te vertellen heb!
Ik had maandag mijn eerste dag stage bij XPO Exhibitions. Een bedrijf dat grote zakelijke evenement organiseert in Nieuw-Zeeland. Ze bestaan al lang en zijn blijkbaar erg professioneel. Ze hebben namelijk een super groot klantenbestand! Ik werd meteen aan iedereen voorgesteld; het is echt een kantoor met allemaal hokjes enzo haha leuk om dat dus ook eindelijk eens mee te maken. Iedereen was heel aardig en vond het leuk dat ik bij het team kwam. Ik werd meteen een vergadering ingegooid waar de laatste dingen werden besproken voor het evenement dat komend weekend is. Dit was echt heel interessant en leerzaam. Ik denk dus zeker dat hier heel veel kan leren! Het evenement heet Spring Gift Fair. Een hele grote beurs (lees 7 hallen met in elke hal 100 á 200 stands) waar bedrijven allerlei soorten spullen kunnen kopen. Het duurt 3 dagen en aangezien er 8.000 mensen worden verwacht is iedereen er dus heel druk mee bezig! Deze week doe ik dus ook nog totaaal geen boeiende klusjes, zoals toegangskaartjes in enveloppen stoppen of enquetes maken in excel of alle adres gegevens invoeren in excel. Maar prima werk om nu even mee bezig te zijn. Dan kan ik in mijn vrije uurtjes werken aan de opdrachten voor school. Volgende week komt namelijk pas mijn marketing-stagebegeleider. Na het evenement, dus dan wil ik wel alles op orde hebben zodat ik precies kan vertellen wat ik wil en wat er allemaal van school gedaan moet worden. Het team is in ieder heel erg aardig, maken veel grapjes en willen ervoor zorgen dat ik me op mijn gemak voel. Er is ook 1 nederlander dus die stelde me ook wel op mijn gemak enzo. En er woont ook een collega bij mij om de hoek, dus dat is altijd gezellig op de weg ernaartoe. Wat trouwens maar een kwartiertje lopen is, maar wel met 2 grote heuvels (spierpijn!!) Al met al zijn de eerste indrukken goed en denk ik dus dat er heel veel te leren valt voor mij.
Vandaag (dinsdag) was dus mijn tweede dag op stage. De director kwam al meteen naar me toe hoe ik het vond en of alles goed ging. Als het evenement voorbij is ga ik een keertje met iedereen ervoor zitten om te kijken wat ze nou precies doen binnen het bedrijf en hoe dat in z'n werk gaat. Super leuk dus, want zo zie en leer ik alles van het bedrijf! Maar voor de rest bespreken we het meeste volgende week pas als mijn marketingbegeleider er weer is.
Vandaag ging ik ook eerder van werk weg omdat ik een de introductie had van mijn stagebureau. Het was in het noorden van Auckland dus moest over een grote brug, en toen zag ik het pas. Hoe mooi Auckland eigenlijk wel niet is! Het was echt breathtaking. Daar aangekomen kreeg ik en nog 2 andere nederlandse stagiaires heel veel informatie over wat we kunnen doen en waar en ja gewoon alles dat we moesten weten. Heel fijn! Heb heel veel informatie en ga dus ook eens even goed uitzoeken v/d week wat voor trips ik allemaal ga boeken. Zaterdag heb ik in ieder geval een gratis Auckland-tour van het bureau. Leuk dus! Veel interns gaan mee en ook die jongens die ik dan vandaag heb ontmoet. Daarnaast is er voor volgende week dinsdag een etentje gepland, ook voor de interns. Want ik gaf aan dat ik nog niet veel mensen kende die hier net zo lang blijven als ik, dus hij wilde er wel voor zorgen dat dat zou gebeuren. Echt fijn! Hij zei ook dat er komend weekend nog 3 Nederlandse stagiaires in mijn apartementencomplex zouden komen. En hij gaat ons elkaar voorstellen over mail. Allemaal echt goed geregeld dus. Ik heb ook mijn nummer eindelijk gekregen:
+64 221371495
Het is hier trouwens heel goedkoop, want ik betaal maar 10dollar per maand en dan krijg ik 5000 smsjes en 100 minuten om te bellen waaah. Hadden we dat in Nederland maar!
Nadat ik weer terug naar huis (ja nu is het echt thuis voor me) was Lisa alweer aan het koken: chili concarne. Ze houdt van koken en kan het ook echt doet, dus dat was totaaaal niet erg!
Nou dit was het allemaal wel weer, komend weekend veel plannen (stappen, Aucklandtour en werken op het evenement) dus daarna kunnen jullie weer alles erover lezen!
Cheers!
Hi meis! Ik lees je verhalen met veel plezier geniet ervan!
ha die Maartje, fijn om te lezen dat je door het bedrijf zo tof ontvangen wordt. Maak je mooie foto's van de omgeving, kunnen we mee kijken naar al dat moois!
Hola!
Fijn dat je veilig bent aangekomen en leuk om te lezen dat alles goed gaat! Je bent goed bezig girl!!!
x Sabrina
Klinkt leuk allemaal! En super dat het zo goed geregeld is en dat je gelijk al zoveel mensen leert kennen (:
Xx Jantina
He Maartje,
We lezen je verhalen heel graag.
Fijn dat je daar zo veel mensen leert kennen.
En heb je al kussen sloop gebruikt!!!;)
Liefsss